Daha 3 gün önce El Classico'da deplasmanda Real Madrid'i 4-0 ile geçen Barcelona,dün akşam da sahasında Roma'yı konuk etti ve maçtan 6-1'lik galibiyetle ayrıldı.Maçla ilgili akılda kalanlar;
 
-Maç Trt 1'de izlenir (?)
Maçı izlemek için Trt 1'i açtığımızda ilginç bir görüntüyle karşılaştık..Ses Barcelona-Roma maçına ait olmasına rağmen,ekranda Stade De Gerland vardı.Lyon-Gent maçının seramonisi ve kadrolarını gördükten sonra Camp Nou'yu göstermeyi akıl ettiler neyse ki.Maç sırasında da zaten klasik ses senkronizasyonu problemi de devam etti.Tribünlerin sesinin de,olması gerekenden daha kısık olduğunu da söylemeden geçmeyelim.Anlayacağınız,Trt dün akşam da klasını konuşturdu ve ülkemizde maçın önüne geçmiş oldu.

 -Bahattin Duran.
Barcelona bu maçta Roma yerine daha kaliteli bir takımla oynasaydı,ya da Roma daha iyi bir performans göstererek Barcelona'nın 6 gol atmasına izin vermeseydi;Bahattin Duran maçın önüne geçmiş olurdu.Zira kendisi Barcelona'nın net golünü saymadı,üstüne üstlük 2 net gol pozisyonunu da ofsayt gerekçesiyle kesti.Yanlış karardı.

- Barcelona'nın 2.golü.
Futbol okullarında ders niteliğinde izletilebilecek düzeyde bir goldü.Bu nasıl bir uyum? Bu nasıl bir koordine olmaktır böyle? Sanki Pes 16 oynuyormuş gibi hareket eden 11 oyuncu.. Hazırlanış bakımından izlediğim en iyi gollerden birisi olabilir. Muazzamdı tek kelimeyle.

 
-Barcelona
Takımın oyunuyla ilgili pek de söz söylemeye gerek yok gibi.Adamlar futbolu seviyorlar ve oynadıkları oyundan da büyük keyif alıyorlar.Üstteki grafik de bunun ispatı adeta.Bu da skora ve oyuna yansıyor işte.Messi Neymar ve Suarez için kelam etmeye de gerek yok,her hafta aynı şeyler zaten :)

 -Salih Uçan
75.dakikada oyuna girdi Salih. Girer girmez de heyecandan ve istekten kaynaklı, kontrolsüz bir hareket yaptı Neymar'a ve penaltıya sebebiyet verdi. Kalan dakikalarda da sahada kontejan doldurmak için sahada olan halı saha oyuncusu gibi,skoru kabullenmiş bir biçimde sahada yaptığı yalancı preslerine ve koşularına anlam veremedim. Bir Iturbe'ye bakıyorum (ki kendisi Roma'da futbol ile bağı olan tek kişiydi dün akşam),bir de bizim Salih'e.İşin çok zor be dale.Gitmeyecektin be İtalya Ligi'ne.

-Rudi Garcia.
Sen Catania,Lecce gibi takımlara karşı oynamıyorsun;Barcelona'ya karşı oynuyorsun.Böylesine önemli bir rakibe karşı High-Line benimsersen,gelirler sana böyle 6 atarlar işte.Kendisinin bu anlayışı yüzünden savunma hallaç pamuğuna döndü,çift hanelere bile gidebilirdi maç.