Dick Advocaat ile 1 yıllık sözleşme imzaladık.Öncelikle hayırlı olsun.Umarım bu sene beklediğimiz şampiyonluğa ulaştıran isim olur Advocaat.

Yalz,benim dikkatimi çeken ve pek de hoşuma gitmeyen bir durum var. O da,hoca resmen açıklandığında yapılan yorumlar. Adam daha İstanbul'da 1 günü bile doldurmadan kendisini gömme girişimleri başladı.Gömenlerin yarısının Dick Advocaat ismini ilk kez duydukları konusnda bahse girerim.

Kimisi yaşından dem vuruyor (yıllardır dilendiğimiz Lucescu 71 yaşında) ,kimisi de adının "Dick" olmasından ötürü başarılı olamayacağını düşünüyor. Şaka gibi.

Vitor'un ilk aylarında kendisi hakkında yapılan yorumları ve gidişi sırasında yapılan yorumları aklınıza getirin. "Adamsın Vitor" dan "kovun bu çomarı" cümlesine giden bir süreç.

Ersun hocayla ilgili Arsenal maçları ve 3-2'lik Konya maçı sonrasında yapılan yorumları bir aklınıza getirin. "Ersun kim,bu takımı taşıyamaz" dan, "Adamsın Ersun Hoca,bizi Nisan'da şampiyon yaptın" cümlesine giden bir süreçti bu da. 

Sakin olmak lazım.Yönetimin tercihi Advocaat oldu.Müdahale edemiyoruz ki.. Zaten taraftarı dinleselerdi hala takımın başında Ersun hoca olurdu değil mi? 

"Neden Advocaat geldi? " demek yerine, "Neden biz lig başlamadan 1 hafta önce kapı kapı hoca aramak için dolaşıyoruz? " diye sorgulamamız gerekir asıl bizim.

Sözleşmesinin 1 yıllık oluşu da "son voleyi vurma" düşüncesinde olmadığını gösteriyor.O yüzden,sakin olmakta ve ön yargıyla yaklaşmamakta yarar var. Adam gelsin 4-5 maça çıksın. Baktık,hatalı tercihleri var ; hep beraber eleştirelim. Ama şimdiden adamı futbol bilmezlikle suçlamak fazlasıyla komik geliyor kulağa.