1911 yılında Fas'ta sultana karşı bir ayaklanma gerçekleşir. Krizi fırsata çevirmek isteyen Fransa olaya müdahil olur. Almanya da, Fas üzerinde hak iddia eder ve Atlas Okyanusu'nun kıyısında olan Agadir şehrine savaş gemisini yollar. Bunun sonucunda ciddi bir diplomatik kriz yaşanır ve 1.Dünya Savaşı'na giden yola bir taş daha döşenir. Bu kriz, Agadir Krizi adıyla tarih kitaplarında yerini alır.

İkinci Agadir krizi de, Faslı bir futbolcu ve Fas kökenli yancısının kulüp içerisinde otoriteye karşı ayaklanmasıyla başladı. 

Nabil Dirar ve Aatıf Chahechouhe, disiplinsiz davranışları ve gamsızlıkları sebebiyle kadro dışı bırakıldılar. Kulüp üzerinde hak iddia eden bazı kesimler de (kim olduklarını biliyorsunuz) bu krizi fırsat bilerek kulübün daha da geriye gitmesi için yattıkları pusudan çıktılar.

"Aatıf ve Dirar genel olarak disiplinsizlik, ciddiyetsizlik, vurdumduymaz tavırlar, ekip ruhundan uzak görüntü ve sportif açıdan yetersizlik olduğu için kadro dışı bırakılmıştır.En mutsuz günlerimizde bile bu iki oyuncu [Aatif - Dirar] şen şakrak. Gamsız mı dersin artık. Futbolcu insanların harcadığı mesai ve aldığı paraya bakınca en üstte. Ekmeğini yediğiniz kulüpte nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilirsiniz? Bilhassa 3 büyük takımda futbol oynayan insanların harcadığı mesaiye oranla aldığı maaş, en üst baremdedir. Kulübünüzde işler böyle giderken nasıl bu kadar rahat olabilirsiniz?"

"Dirar mesela; milli takımdan geç dönmesi, takım toplantısına katılmaması, verdiği mazeretin geçerli olmaması. Göztepe maçında oynadı, beğenilmedi. Ertesi maçta kadroya alınmayınca hocaya gidip 'Ben artık tatildeyim' demesi..."

Başkanın, Ekim 2018'de Aatıf ve Dirar için yaptığı açıklamalar bu şekildeydi. Hepimiz kadro dışı kararına hak verdik zira başkanın yaptığı açıklamalar ve bu 2 futbolcunun saha içerisinde gösterdiği tavır epey uyuşuyordu.

Bu açıklamaların üzerinden 2,5 ay geçti. Dün, resmi siteden yapılan açıklamada söz konusu 2 futbolcunun teknik ekip kararıyla affedildiği ve kamp kadrosuna dahil edildiği açıklandı. 

Bu suçlamalar diyelim ki doğru; ne değişti de bu ikili affedildi?

Bu suçlamalar diyelim ki yanlış; bu ikilinin intikam alma amacıyla, bundan sonraki süreçte beklenildiği performansı göstereceğini mi sanıyorsunuz cidden?

Aatıf ve Dirar'ın üzerine "hain" damgası çoktan yapıştı. Bu ikilinin affedilmesi sportif açıdan mantıklı bir karar olabilir ama taraftar gözünde bu iki futbolcu da yok hükmünde.

Umarım bir plan dahilinde affedileceklerdir. Satılma ya da takasta kullanma gibi. 

Yoksa, takım zor günler geçirirken dalga geçer gibi tatil fotoğrafları paylaşan bir adamı ve onun yancısını bu taraftar rahat bırakmaz.