2016-2017 sezonunda Premier Lig'den düşen kara kediler, yeni sezonda İngiltere ikinci ligi olan Championship'te mücadele etmeye başlar. Hedef tekrar Premier Lig'e çıkmaktır. Netflix ekibi de, toparlanmaya çalışan Sunderland'i 2017-2018 sezonu boyunca takip etmektedir. 

Sunderland sezona açılış maçında kendi evlerinde Celtic'ten 5 yiyerek başlar. 
İşlerin göründüğü kadar da kolay olmayacağını bu maç sonrasında söz alan kadın taraftarın söylemlerinden de anlarız: Sunderland boktan bir ilişki gibi. Sürekli seni aldatır ve ondan ayrılmalısındır.


Maçlardan beklenen sonuçlar gelmeyince, kadronun yeterince derin olmadığı görülür ve transfer yapma ihtiyacı ortaya çıkar. Bu sırada takım, alt sıralara ilk demirini atar. Taraftarların hoca Simon Grayson ve takıma olan güveni, yerini gerginliğe bırakır. Sunderland Taraftar Forumu'nda bir araya gelen başkan, teknik direktör, takım kaptanı ve taraftarlar arasında başlayan söz dalaşıyla birlikte bu durum daha da belirginleşir. 

Çıkış maçı olarak belirlenen Brendford deplasmanında ilk yarıyı 1-3 önde bitiren Sunderland, maçı 3-3'lük beraberlikle tamamlar. Sonraki hafta, ölüm kalım maçı olan Bolton maçında alınan 3-3'lük beraberlik sonrası hoca Simon Grayson'ın kulüple olan ilişkisi kesilir.


Kovulan Simon Grayson'ın yerine, Galler'i Euro 2016'da yarı finale taşıyan Chris Coleman getirilir. Kulüpte, Coleman'ın Sunderland'in kulüp tarihine geçeceği ve bir dönüm noktasının başlangıcı olduğu düşüncesi hakimdir.

Coleman'ın taraftar gözünde de farklı bir karizması vardır. Öyle ki, mikrofon uzatılan taraftarlardan birisine Coleman sorulduğunda, şöyle bir cevap verir: karımı yatakta camcı ile yakalamak yerine Coleman ile yakalamak isterim.

Gerçekten de, Coleman'ın gelişi sonrası takım farklı bir hava yakalar ve 1 yıl aradan sonra kendi sahalarında ilk galibiyetlerini alırlar.

Uzun zaman sonra gelen galibiyet ile Noel'e mutlu giren Sunderland'de takımın
sahibi kulübe para yatırmayı reddedince, kış transfer dönemi oldukça zor geçer. Transfer ihtiyacı olan kulüp, takımın skor yükünü üstlenen Lewis Grabban'ın transfer olmasıyla daha da zor bir sürece girer.



Takım ne yaparsa yapsın, maçları kazanamaz. Taraftarın inancı da, yerini umutsuzluğa bırakmaya başlar. Coleman da kötü gidişata çözüm üretemez ve takım, Premier Lig'e çıkma amacıyla başladığı sezonu küme düşerek tamamlar. Sezon sonunda da kulübün satışı gerçekleşir. 

Belgesel boyunca futbolcular, teknik ekip, kulüp çalışanları, başkan ve taraftarların bir sezon boyunca neleri yaşadıklarını görmekteyiz. 

"Taraftarlar bir takıma neden bağlanır? Bir sezon boyunca kulüp başkanı, futbolcular ve kulüp çalışanları neler yaşarlar ve neler hissederler? Bir kulübü idare etmek dışarıdan göründüğü kadar kolay mıdır?" gibi sorularınız varsa, bu belgeseli izleyerek sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Çok başarılı.