UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda rakibimiz Rus temsilcisi Zenit oldu. 

Zenit; Rusya Ligi'nde iç sahada oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet çıkarttı. 16 gol attı, 7 golü kalesinde gördü. Deplasman karnesi ise iç sahadaki kadar parlak değil. 9 maçta 5 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde etti. 11 gol attı, 10 golü kalesinde gördü.

Avrupa Ligi'nde ise Slavia Prag, Bordeaux ve Kopenhag'ın bulunduğu C grubunda iç sahadaki tüm maçlarını kazandı, deplasman maçlarında galibiyet alamadan gruptan çıkma hakkını kazandı.

İlk maç evimizde, 12 Şubat'ta. Galatasaray da ilk maçını evinde oynayacağı için bizim maçımız Salı gününe alındı. Bildiğiniz üzere UEFA, aynı şehir takımlarının aynı günde Avrupa kupası maçı oynamalarına müsaade etmiyor.

10 Şubat | Kayseri (d)
12 Şubat | Zenit
17 Şubat | Konyaspor
21 Şubat | Zenit(d)
24 Şubat | Beşiktaş (d)

Şubat ayı fikstürümüz an itibariyle bu şekilde. Muhakkak bir düzenleme gelecektir. 

Zenit ise, fikstür açısından rahat bir şekilde karşımıza çıkacak. Son lig maçlarını 13 Aralık'ta oynadılar. 3 Mart'a kadar lig maçları yok, tatil. 

Uefa Avrupa Ligi'nde Şubat ayında maç yaptığımız son 4 sezonda 3 Rusya (Loko, Krasnodar,Zenit) ve 1 Belarus ekibini (Bate) kurada çektik. Bu da ilginç bir tesadüf tabii ki. Ayrıca, 9. kez bir Rus ekibiyle maç yapacağız. Daha önceki maçlarda 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi elde etmiştik.

Arsenal, Chelsea gibi dev takımlara göre makul bir kura olsa da; turu geçip geçemeyeceğimiz devre arasında yapacağımız transferlere ve Ersun hocayla beraber takımın form durumunun yükselmesine bağlı. Gol yemeden, galip bir şekilde rövanş maçına gidersek; neden olmasın?