Defoları kapatmakta zorluk çektiğimiz şu günlerde, çok değerli bir galibiyet. Geçtiğimiz sezonlardan kalan dengesizlik ve kırılganlığı üzerimizden attığımız, Nisan ayında şampiyonluğu ilan ettiğimiz 2013-14 sezonunu anımsatan bir maç oldu.

-Transferlerin yetişmemesi ve sakatlık problemleri yüzünden, defans dörtlümüzde savunma orjinli futbolcu olarak Zanka ve kısmen Dirar vardı. Tolga, Max Kruse ve Garry Rodrigues oldukça formsuzdu.   

-Vedat Muriqi, 6 maçta 5 gol gibi bir performansla devam ediyor Fenerbahçe kariyerine. Maça damgasını vurdu, toplu oyunda ve topsuz oyunda başarılı bir performans sergiledi. Rıdvan Dilmen'in %100 futbol programında Vedat Muriqi hakkında söyledikleri, Vedat'ın Başakşehir maçındaki performansını iyi özetliyor: bu adam bir tek İstiklal Marşı'nda duruyor. 

-Ferdi Kadıoğlu, 55'te oyuna girip 3 ikili mücadele kazandı ve %90 ile pas yapıp son dakikada golün asistini yapmayı başardı. Gümbür gümbür geliyor. Dirar'ın attığı golde al da at dercesine adrese teslim yollamış topu Dirar'a. Ligin ilk 2 maçında forma giydiği 48 dakikaya 1 gol ve 1 asist sığdırdı. Deep Turkish Web tabiriyle; adamsın Ferdii, işini biliyorsun.

-Nabil Dirar, sol bek olarak çıktığı 2 maçta, 2 golle buluştu. "Ersun Yanal bana güvendi, onun için savaşacağım" demişti. Sözünü tutmaya devam ediyor.

- Deniz Türüç'ün ortaları ölümcül. Kayserispor'da oynarken bu konuda bize çok çektirmişti, şimdi sıra rakip takımlarda. İlk yarıda Muriqi'nin topu direğe vurduğu pozisyonda da müthiş kesti ceza sahasına. Hatta, Vedat dokunmasa direkt kaleye de gidebilirdi o top.

-Başakşehir-Fenerbahçe maçında en fazla ikili mücadele kazanan oyuncu Emre Belözoğlu oldu.
 
-Ersun Yanal döneminde ilk kez 6 maçlık galibiyet serisi yakaladık. 

-2011/2012 sezonundan bu yana ilk kez ligin ilk 2 haftasına galibiyetle başladık. 


Dirar'ın attığı galibiyet golü sonrasında yaşanan coşku ve hırs patlaması...
 Son zamanlarda gördüğüm en güzel fotoğraf. Baktıkça insanın modu yükseliyor. #OmuzOmuzaŞampiyonluğa