İlk sezonunda O.J. Simpson'ın işlediği cinayeti ve tüm deliller aleyhine olmasına rağmen serbest kalışını anlatan American Crime Story ; ikinci sezonunda da ünlü modacı Gianni Versace'nin, kendisine hayran olan bir sosyopat tarafından öldürülüşünü konu alıyor. Altın Küre ve Emmy başta olmak üzere 18 ödül alan dizi, 9 bölümden oluşuyor. Her bölümün ortalama süresi 50 dakika.

Gianni Versace 'yi Edgar Ramirez
Andrew Cunanan'ı Darren Criss
Gianni Versace'nin sevgilisi Antonio D'Amico'yu ünlü şarkıcı Ricky Martin,
Gianni Versace'nin kız kardeşi Donatella Versace'yi Penelope Cruz canlandırıyor. 


Andrew Cunanan, takıntılı bir baba tarafından "özel olma" güdüsüyle yetiştirilmiş eşcinsel bir gençtir. Babasının küçüklüğünden beri ona aşıladığı bu güdü; profesyonel bir yalancı oluşu ve cinsel kimliğinin de getirdiği bazı avantajlar ona lüks yaşamın kapılarını açmıştır.
 
Bu yaşam uğrunda, zengin olan ya da zengin olma yolunda karşısına çıkan insanları cinsel kimliğini de kullanarak başarılı şekilde manipüle eder. Sahte kimlikle dolaşır ve kılık değiştirme konusunda da ustadır.

Eğitim hayatı sırasında okuduğu dergilerde ve annesine söylediği yalandan yola çıkacak olursak; küçüklüğünden beri Gianni Versace'ye hayran olduğunu görürürüz Andrew'in. İdolüyle tanışır fakat kendisiyle aynı yönelime sahip Gianni'yi bu konuda ikna edemez. 4 cinayetin faili olarak aranan Andrew, Gianni Versace'yi 15 Temmuz 1997'de Miami'deki evinin önünde öldürür. 

Dizinin ilk 4 bölümü, Andrew Cunanan'ın işlediği cinayetleri; sonraki bölümler de cinayetleri işleme sebeplerini flashbackler ile çözmemizi sağlıyor.

Andrew Cunanan, olay yerine yakın bir dairede 2 ay boyunca yaşar. Cinayetten sonra kavuştuğu ünün kendisinde yarattığı mutluluk hissi, kapana kısıldığını anladığında yerini korku ve çaresizliğe bırakır. Filipinler'de yaşayan babasından yardım ister, babası da ona yardım edeceğini söyler. Andrew'in yaşadığı kısa rahatlama, babasının bu cinayeti paraya dönüştürme isteğiyle sona erer. Andrew'in babası, Andrew'i dolandırmıştır. Tıpkı geçmişte yaptığı gibi...

Andrew'in yaşadığı evin sahibi eve adım attığında, anormalliğin farkına vararak polise haber verir. Katil, polisin düzenlediği operasyon sırasında intihar ederek yaşamına son verir.

 
+ 1. sezondaki O.J. Simpson olayıyla ilgili az çok bilgim vardı ama, 2. sezonda anlatılan Gianni Versace'yle ilgili tek bilgim İtalyan bir modacı olduğuydu.

+ Darren Cris inanılmaz bir oyunculuk performansı göstermiş. Karakterin sık sık yaşadığı git-gelleri gördüğümüz anlar onunla bazen empati kurmamızı, bazen de kendisinden nefret etmemizi sağladı.

+ 90'lı yılların giyim modasının yansıtılması ve müzik seçimleri çok başarılı. Dizide kullanılan tüm müziklerin olduğu Spotify listesi için; tık.

+ Hafif bir Amerika eleştirisi de içeriyor dizi. Cinsel yönelimi farklı olduğu için orduda negatif muameleyle karşılaşan insanların yaşadıkları, Andrew'in 4 kişiyi öldürmüş olmasına rağmen, öldürdükleri kişiler eşcinsel olduğu için polis teşkilatı tarafından önemsenmemesi... Arama broşürleri bile dağıtılmıyor, polis aracının bagajında atalanıyor. Andrew'in Gianni Versace'yi öldürmüş olması ve olayın magazinselleşmesi sonrasında katili aramaya başlıyorlar.

- Andrew Cunanan'ın işlediği cinayetler sırasında kimsenin ona karşı çıkmaması, yapacaklarını kabullenmiş bir şekilde davranmaları tuhafıma gitti. İçlerinde bir askerin de olduğu bu 4 kişi, neden anlık fiziksel tepki göstermez? (Cinsel ilişki bahanesiyle bantlanan abiyi hariç tutuyorum. Onun yapabileceği bir şey yoktu.)

- Versace ailesinin iç dünyasına daha fazla tanık olmak isterdim. Kardeşiyle aralarındaki tuhaf bağ ve yükseliş hikayelerine de değinselerdi şahane olurdu. Donatella'nın dizinin çekilmesine karşı çıkmış olması ve dava etme tehdidinden dolayı bu konulara detaylı şekilde giremediklerini düşünüyorum.


- Dizi, Ryan Murphy tarafından Maureen Orth’un 2000 tarihli Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace and the Largest Failed Manhunt in U.S. History kitabından uyarlanarak çekilmiş. 

- Donatella Versace dizi hakkında "“Ben diziyi izlemedim, izlemeyeceğim. Bunca zaman sonra Gianni'yi bu şekilde görmek beni incitiyor.Ailemizin ne yazılan kitapla, ne de bu diziyle alakası yok. Sadece bir kurgu.” demiş. 

- Penelope Cruz, Donatella Versace'yi bizzat telefonla aramış ve onu oynamak için kendisinden izin istemiş. "Beni oynayacak kişinin sen olması, benim için mutluluk verici." demiş ve ona bir çiçek yollamış.

- Antonio D'Amico, Gianni'nin ölüm anı sırasında dizidekine benzer davranmadığını, yönetmenin şiirsel bir anlam katmak için bunu senaryoya dahil etmiş olabileceğini söylemiş.

- Donatella'nin dizide, Vogue dergisinin balosunda giydiği elbise orjinal Versace elbisesiymiş.