I am Mother : bir droid tarafından dış dünyadan izole şekilde büyütülen bir kızın hikayesini anlatan, 2019 yapımı bir bilimkurgu filmi. 5 milyon dolar bütçeyle çekilmiş bir Netflix yapımı.

İnsanoğlunun yaptığı kötülükler, soyunun tükenmesine yol açar. İnsanların yeniden türemesi görevi, Anne adı verilen bir robota verilir. Bu robot, üssünde bir genç kızı büyütmektedir.

Anne robot, kızı kendisinin yerine düşünmektedir. Kızı defalarca sınava sokmasının, ona çeşitli felsefik akımları benimsetmesinin sebebi de budur aslında. Mükemmel bir insan nesli için, mükemmel bir anne gerekir.

Yıllar boyu sorunsuz yaşayan bu ikili, küçük kızın bir fareyle karşılaşmasıyla değişir; üssün kapısına başka bir kadının dayanmasıyla da farklı bir boyut kazanır...
  

-- Soru işaretleri/Spoiler --
Anne robotun üstün insanı yaratma çabası ve bu çaba uğruna, başarısız olan insanları fırına atarak yakması, Adolf Hitler'e yapılan bir gönderme olabilir mi? 

Üssün kapısına dayanan kadın, o üste daha önce yaşadı mı? Kız ve kadının birlikte izledikleri talk-show sırasında geçen diyalogta kadın, talk-show'u çok önceden izlediğini söylüyor. Yeryüzünde binlerce gündür insan yaşamadığına göre, bu konuyla ilgili 2 ihtimal var:

1-Kadın, üste doğan bebeklerden birisi ama bunu hatırlamıyor. Peki, nasıl oldu da dışarıya çıktı? Kaçtı mı, yoksa 2. maddedeki sebep için mi dışarıya yollandı?
2-Kadın, gerçek annenin belirlenmesi için kobay olarak yaratıldı ve görevini tamamladı.

Köpeğe ne oldu? 

Kızımız, anneyi işlemcisinden vurarak onu devre dışı bıraktı. Peki, anne nasıl oldu da dirildi ve kadını saklandığı konteynerde buldu? Droidler ölümsüz mü? Ölümsüz değillerse, bir akıl/tanrı tarafından yönetiliyor olmalılar. Bu akıl/tanrı, olası bir ikinci filmde anne olmaya hak kazanan kıza müdahale edebilir mi?

Annelik görevine hak kazanan kızımız, tıpkı robot annesi gibi mükemmel olmayan insanları yok edecek mi?

2. film gelecek mi? Belki de en önemli soru işareti bu. Yukarıdaki tüm soruların çözümünü (eğer gelirse) serinin devam filminde bulabiliriz.