This is England (Burası İngiltere) : Shane Meadows'ın hem yazıp hem yönettiği, Margaret Thatcher döneminde izlenen politikaların ülke genelinde yol açtığı ırkçılığı inceleyen BAFTA ödüllü bir İngiliz filmi.

Ana karakterimiz Shaun, okulun son gününde babasıyla ilgili yapılmış ofansif bir şaka sonucunda ciddi bir kavgaya karışır. Okuldan ayrılırken, Woody adlı gencin liderlik ettiği grupla karşılaşır. Bu gruba kabul edilen Shaun, grup üyeleri gibi new wave* akımına uygun olarak giyinmeye ve davranmaya başlar. Boş evleri yağmalarlar, vandallık yaparak günlerini geçirirler.

Eski bir dazlak olan Combo, hapisten çıkar ve grup üyelerini ziyarete gelir. Combo ve gibilerinin amacı, anarşist gençlerle dostluk kurarak kendi saflarına yeni insanlar toplamaktır. Combo'nun milliyetçi düşünceleri ve eleştirileri, grubun ikiye ayrılmasına yol açar. Falkland Savaşı'nda** şehit olmuş bir babaya sahip olan Shaun da, Combo'nun izinden gitmeye başlar.

Shaun, babasının vefatı sonrasında oluşan boşluğu Combo ile doldurmaya çalışır. Birlikte katıldıkları Ulusal Cephe*** toplantıları, Shaun'un milliyetçi damarını daha da güçlendirir. Yabancıların çalıştıkları fabrikaya giden tünelin duvarlarına ırkçı yazılar yazarlar, sahibi Pakistanlı olan bir marketi yağmalarlar.

Uyuşturucu ihtiyacını Woody'nin grubundaki siyahi gençlerden birisi olan Milky'den edinen Combo, Milky'nin hayat hikayesini ve ailesini anlatması sonrası yaşadığı kıskançlık krizi sonrasında saldırganlaşır ve Milky'i kanlar içerisinde bırakır.

Bu anlara tanıklık eden Shaun, Ulusal Cephe toplantısından çaldığı St.George**** bayrağını denize fırlatır ve film sona erer.


- Filmin büyük bir kısmı St Ann's , Lenton ve The Meadows gibi Nottingham'ın yerleşim bölgelerinde ve Midlands'da çekilmiş.

- 1,5 milyon £ bütçeyle çekilen film, gişede 5 milyon £ kazanmış.

- Shaun'u canlandıran Thomas Turgoose çekimler sırasında 13 yaşındaymış. Bu filmde oynamadan önce oyunculuk deneyimi yokmuş.

- Filmin sonunda, "in memory of Sharon Turgoose 1964-2005" yazısı dikkatinizi çekecektir. Sharon Turgoose, Shaun karakterini oynayan Thomas Turgoose'un filmin çekimleri sırasında kanserden hayatını kaybeden annesidir.

- Filmin, This This England '86, This Is England '88 ve This Is England '90 adında 3 farklı spin-off serisi bulunuyor.


* New Wave : 1970'lerin sonlarında ve 1980'lerin başlarında Batı popüler müziğinde punk rock hareketinden esinlerek ortaya çıkan müzik akımı.

** Falkland Savaşı : Falkland Adaları üzerindeki egemenlik sorunu 1964'te Birleşmiş Milletler'de Sömürge Sorunları Komisyonu'nun gündemine geldi. Arjantinlilere göre, Malvinas olarak bilinen adalar Arjantin'in bir parçasıydı. Adaların Güney Amerika'ya coğrafi yakınlığı vardı. Arjantin, İspanya'nın halefi olduğunu ileri sürüyordu. Birleşik Krallık, adalar üzerindeki hükümranlığı Arjantin'e devretmeli, yönetimi belirli bir anlaşmaya uygun olarak sürdürmeliydi. Birleşik Krallık ise adada yaşayan Büyük Britanya asıllıların isteklerine aykırı olduğundan, böyle bir düzenlemeye gidemiyordu. Birleşik Krallık 1833'ten beri adalar üzerinde "işgal ve yönetimi" sürdürdüğünü ve Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 1. maddesine göre Falklandlılar'a self-determinasyon ilkesinin uygulanması gerektiğini ileri sürüyordu. Britanya'ya göre Falkland Adaları, Arjantin'in yönetim ve denetimine geçerse sömürge durumu sona ermeyecek, tam tersine başlayacaktı. 

Yıllarca süren müzakereler bir sonuç vermeyince Arjantin, Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etti. Birleşik Krallık, Güney Amerika'ya hemen bir görev kuvveti gönderdi. Britanya, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Ekonomik Topluluğu'nda (Avrupa Birliği) büyük diplomatik destek gördü; Arjantin'e ekonomik zorlama tedbirleri uygulandı. 25-26 Nisan 1982 tarihlerinde Britanya birlikleri Güney Georgia Adasını ele geçirince, Falkland Adaları'ndaki Arjantin birlikleri komutanı teslim oldu. Arjantin Devlet Başkanı Leopoldo Galtieri'nin ayrılmasından sonra Britanya adalardan çekilmedi ve iki ülke arasındaki sorun kesin bir çözüme bağlanamadı. Savaşın sonucunda, 258 Britanyalı ve 649 Arjantinli ölmüş, adalar Birleşik Krallık kontrolünde kalmaya devam etmiş, fakat Arjantin de adalar üzerindeki hak iddiasından vazgeçmemiştir.   

*** Ulusal Cephe (National Front) : Birleşik Krallık'taki aşırı sağcı, yalnızca beyazlara açık siyasi partidir. Başlıca siyasi eylemlerini 1970'lerde ve 80'lerde yaptı. Desteği 191.719 oy aldığı (toplamın %0,6'sı) 1979'da zirveye ulaştı.  Genellikle ırkçı bir parti olarak değerlendirilir ve Holokost inkârcılığıyla suçlanır. Birleşik Krallık polisi ve hapishane personellerinin Ulusal Cephe üyesi olmasını yasaklanmıştır.

**** St.George : Yunan kökenli bir Romalı asker azizdir. Haçlı seferinde ölmesi sebebiyle en kutsal azizlerden birisi olmuştur. St. George İngilizlerin koruyucu azizidir. St. George'un savaş için kullandığı kırmızı haç sembolü daha sonra İngiltere krallığının sembolü haline gelmiştir. Gürcistan da, ismini (Georgia) St. George'dan almıştır.