Tumbbad: Hindistan - İsveç ortak yapımı, Hint mitolojisinde geçtiği söylenen Hastar adlı iblisin peşinden giden Vinayak'ın hikayesinin anlatıldığı bir film. 

Oyunculuk performansları yetersiz fakat sinematografisi çok başarılı. Olayların yaşandığı döneme yaptığı atıflar ve karakter gelişimi odaklı bir film olduğu için, bu yapıma "basit bir gerilim/korku filmi" demek yanlış olur.

1920'li yıllarda Tumbbad'da annesi ve kardeşiyle yaşayan Vinayak, kardeşinin düşüp yaralanması sonrasında evlerinde tuhaf bir şekilde yaşayan babaannesiyle tanışır. O güne kadar duyduğu hazine efsanesinin gerçek olduğunu öğrenir. Kardeşinin o olay sonrasında ölmesinin ardından anne ve oğul, Tumbbad'ı terk ederler.

Tumbbad'a yıllar sonra geri dönen Vinayak, altınların peşinden gitmeye başlar. Geliştirdiği yöntemle kısa sürede büyük bir zenginliğe kavuşur ve kimse bu zenginliğin nereden geldiğini bir türlü anlayamaz. Irsi bir özelliği olan açgözlülüğü, bir türlü bitmek bilmez. 

Oğlunu, iblisin bohçasındaki altınları alması için küçüklüğünden beri hazırlayan Vinayak, o gün geldiğinde oğluyla birlikte Hastar'ın yolunu tutar ve bu lanet, onun hayatına mal olur.