Vodafone 'un, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği Beşiktaş - Atletico Madrid maçındaydım. Stadyum çevresine geldiğimde, maçın başlamasına yaklaşık 45 dakika vardı. Gişeye her gelen 4-5 tane bilet alıp gittiği için, Vodafone Park'ın deplasman tribününde bilet bulabildim anca.

Aldıkları ücretsiz biletleri, gişede kuyrukta bekleyen insanlara 10-20 TL gibi ücretlerle satmaya çalışan fırsatçıları da gördü bu gözler.



Oyuncular ısınırken biletlerin tükendiğine dair anons yapılmış olsa da, üstte bahsettiğim sebepten dolayı 30-35 bin kişi dolaylarında sporsever maçı yerinde takip edebildi. Ki, bir kadın futbol maçı için oldukça başarılı bir rakam bu. Passolig ve bilet fiyatları dolayısıyla Vodafone Park'ta maç seyredememiş kitle için çok büyük bir fırsattı.

İlk yarının son dakikalarında yediği 2 golle, İspanya temsilcisine 0-2 mağlup oldu Beşiktaş. Fenerbahçe - Denizlispor maçına yetişebilmek için maçtan erken çıkmak zorunda kaldım.

Zaten bu skor önemsiz, insanların bilincinin artması için oldukça önemli ve zevkli bir müsabakaydı. Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen kadın futbol maçında Beşiktaş taraftarlarının Fenerbahçe ve Galatasaray'a analı bacılı küfür etmesi de hiç yakışmadı.