The English Game: endüstriyelleşmeye başlayan futbolun İngiltere ve çevresindeki etkilerini ve bunun oluşumu sırasında yaşanan sınıf mücadelesini anlatan bir mini dizi. Netflix platformunda yayınlanan dizi toplam 6 bölümden oluşuyor, her bölüm ortalama 45 dakika sürüyor.

Dünya'daki en eski futbol turnuvası olarak kabul edilen FA Cup'ta ilk kez bir işçi takımı (Darwen FC) çeyrek finale çıkmayı başarır. Rakipleri, turnuvanın tartışmasız şampiyonluk adayı olan Old Etonians takımıdır.


Darwen FC: James Walsh tarafından yönetilen ve işçi sınıfını temsil eden bir fabrika takımıdır. James Walsh, turu geçebilmek için oyun zekasıyla takımın (belki de futbolun) çehresini değiştirecek olan Fergus "Fergie" Suter ve James "Jimmy" adlı 2 İskoç futbolcuyu takımına transfer eder. (Ö dönemde futbolun para karşılığı oynanmadığını, bunun yasak olduğunu ve futbol tarihindeki ilk maaşlı futbolcunun Fergus Suter olduğunu buraya not düşelim) 

Old Etonians: Kadrosunda Arthur Kinnaird gibi bir ikonu bulunduran, ülkenin zengin kesiminin çocuklarından oluşan kadrosuyla, futbol federasyonu üyelerinin kadrosunda olması gibi uçuk imkanlara sahip olan bir kulüptür.

Bu iki takım, FA Cup çeyrek final maçında karşılaşır. İlk yarısını 5-1 önde kapatan Old Etonians, Fergie Suter'ın verdiği direktifleri uygulayan Darwen FC karşısında oldukça aciz duruma düşer ve maçı kazanamaz, ama kaybetmez de. 5-5 sonuçlanan maçın ardından uzatma teklifini reddeden Old Etonians, tekrar maçında Darwen'ı rahat bir skorla eler.


Saha içinde yaşanan haksız rekabetin yanı sıra, bir de saha dışında yaşanan bir haksız rekabet bulunmaktadır. Darwen FC takımının futbolcuları, aynı zamanda fabrikada çalışmaktadırlar ve patronun kendisine gelen baskılar sebebiyle kendilerine yapmak zorunda kaldığı maaş kesintileri yüzünden Old Etonians takımına göre oldukça zor şartlarda bu turnuvada mücadele etmektedirler. Ta ki, Blackburn başkanı John Cartwright önce Fergie Suter'ın, ardından Darwen FC'nin kapısını çalana dek...