No Man's Land (Tarafsız Bölge); Danis Tanović yönetmenliğinde 2001 yılında çekilmiş, Bosna Savaşı'nı konu alan bir savaş filmi. 2002 - Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ı gibi prestijli bir ödülün de sahibi.

1993 Haziran'ına, Bosna'ya gidiyoruz. Bir grup Bosnalı asker, Sırp ve Boşnak mevzileri arasında tarafsız bölge olarak belirlenmiş alanda kaybolurlar. Sırp askerlerinin kendilerini fark etmeleri sonrasında saldırıya maruz kalırlar.

Bu saldırından sağ çıkmayı başaran Čiki, tarafsız bölgede bulunan terk edilmiş sipere sığınır. Bu sırada 2 Sırp askeri, Čiki'nin sığındığı siperi kontrol etmeye gelir ve cesetlerden birine bubi tuzağı hazırlar. Bu sırada Čiki saklandığı yerden çıkar; Sırp askerlerinden birini öldürür, diğer askeri de (Nino) yaralar.

Hayatta kalmayı başaran Čiki ve Nino birbirleriyle didişirlerken, filmin seyrini değiştirecek olan ve ölü sanılan Bosnalı asker Cera uyanır. Cera, Sırp askerlerinin kurduğu bubi tuzağının üzerinde bulunmaktadır ve kıpırdaması halinde mayın patlayacaktır.



 --spoiler--
Fransız askerlerden oluşan Birleşmiş Milletler Koruma Gücü, aksi emir gelmesine rağmen siperde mahsur kalan 3'lüye yardım etmeye çalışır. Medyanın olayı öğrenmesi sonrasında oluşan kamuoyu baskısı, durumu medyatikleştirir ve tüm gözler tarafsız bölgeye çevrilir.

Mayın imha uzmanı, Cera'nın altında bulunan mayını imha edemez. Bu sırada; intikam almak isteyen Čiki, Nino'yu öldürür; BM askerlerinden birisi de Čiki'yi öldürür. Bu karışıklıkta orada bulunan kimse, Cera'yı umursamaz. Film de bu şekilde sonlanır.

Cera'nın neden umursanmadığına ve filmin böyle bittiğine gelecek olursak eğer; Cera, Yugoslavya İç Savaşı'nda soykırıma uğramış olan Bosna'yı temsil etmektedir. Diğer tüm etmenler, tarafsız kalmak adına yaptıkları eylemlerle suça ortak olmuşlardır.