Parade; Belgrad'da onur yürüyüşü düzenlemek isteyen bir grup aktivist ile savaş gazisi Limun'un hayatlarının kesişmesini ve sonrasında yaşananları konu alan, Srđan Dragojević'in hem yazıp hem de yönettiği bir Balkan filmi.


Limun; çeşitli suçlara karışmış, Yugoslavya iç savaşında da savaşmış bir Sırp gazisidir. Judo kulübü eğitmenidir, ekibiyle birlikte güvenlik ve koruma gibi işlerle uğraşır. Biserka ile evlilik hazırlıkları yapmaktadır.


Veteriner Radmilo ve düğün organizatörü Mirko, eşcinsel bir çifttir. Limun'un hayatı, köpeğinin vurulması sonrasında Radmilo ile; Biserka ile düğün konseptini belirlemek için gittikleri dükkanda da Mirko ile kesişir. Mirko'nun dükkanında Limun'un yaptığı kabalıklar sonrasında Biserka, Limun'u terk etmeye karar verir.


Biserka'nın özür dilemek için Mirko'yu aramasını fırsat bilen Radmilo, bu durumu lehlerine çevirmek için bir plan yapar ve Limun ile bir pazarlığa otururlar; Biserka'nın kendisine geri dönmesi ve düğünün yapılması karşılığında, Limun ve ekibinin onur yürüyüşünde kendilerini koruması konusunda anlaşırlar.

Limun, eşcinselleri koruma konusunda ekibiyle anlaşamayıp yalnız başına kalır. Biserka'yı kaybetmemek uğruna, eski Yugoslav topraklarını karış karış gezer ve eski dostları Roko, Halil ve Azem ile bu işin üstesinden gelmeye çalışırlar...