Fenerbahçe camiasının kalite algısı o kadar bozulmuş ki; normal şartlarda standardı olması gereken "Türkiye Kupası'nda final - lig şampiyonluğu" konusu erişilemez bir başarıymış gibi görülüyor. Bu yüzden, Türkiye Kupası'nda finale çıkmak bir başarı olarak görülüyor.

Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmışmışız. Fenerbahçe tarihinde 1 sezon hariç Avrupa Ligi'nde oynadığı tüm sezonlarda gruptan çıkmış. 2018-19'da küme düşme adayı takım bile Avrupa Ligi gruplarından çıkmıştı. Kime, neyi anlatıyorsunuz siz? Hangi takımı tuttuğunuzun farkına varın artık.

Ali Koç yönetimi, Fenerbahçe'yi bir Anadolu kulübüne çevirdi. Fenerbahçe taraftarı da kendisini bir Anadolu kulübü takımı taraftarı sanmaya başladı. Başarı çıtası düştü, kalite çıtası düştü. 10 yıl önce oynasa, top toplayıcı bile olamayacak futbolculara tribünler taptı. Sonuç bu. 

Fenerbahçe kadrosunda "şampiyon" futbolcu yok. Kadro açısından sorunun temel kaynağı bu. Bu seviyelerde oynamayı bilen, stres anlarında takım arkadaşlarını rahatlatabilecek futbolcu sayımız çok az. Bu sebeple kendi evimizde 2-0 öne geçsek bile "acaba?" dedirtiyor bu takım bize.

Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış sadece 2 futbolcu var: Serdar Aziz ve İrfan Can Kahveci. Valencia, Batshuayi, Gustavo ve Arao haricinde ana rolde olup Süper Lig ya da Uluslararası düzeyde kupa kazanmış başka futbolcu yok kadroda. Böyle saçma iş mi olur?

Bu seviyelerde mücadele edeceksek; bu seviyelerde oynayabilecek bir kadro kurmalıyız. Ciddi puan farkıyla liderdi bu takım. Kırılma anlarında hep kırıldı; sebebi de buydu. Kadın basketbol takımı bu konuda iyi bir örnek. Büyük oyuncularla büyük kupaları alabilirsin ancak.