Kulübün çok daha önemli sorunları varken neden "Filarmoni orkestrası kuralım, çubuklu forma giymeyelim, kapalı otoparka yapılan zamlar" gibi abuk subuk istekler başkana iletiliyor? Yüksek Divan Kurulu toplantılarında konuşulması gereken konular bunlar mı yani?

Sordukları soruların saçma olduğunun farkına varmıyorlar ve ısrarla her Divan Kurulu toplantısında bu sorularını iletiyorlar. Soruların bir tanesi bile yapıcı ya da kulübe katkı sağlayacak şeylerin önünü açacak nitelikte değil.

Fenerbahçe başkanına taleplerini doğrudan iletmek gibi bir şansları varken komik komik şeyler soruyorlar ve istiyorlar. Twitter'dan 10 tane rastgele hesap seçsinler; bu abilerin sorduğu tuhaf sorular gibi sorular sormazlar. Çok daha iyi önerilerle başkana gelirler. Çok ciddiyim.

Bu saçma sorularda, kulübün iletişimsizliğinin de payı büyük. Resmi sitede halkla ilişkiler departmanı haricinde kulübe ulaşabileceğimiz bir adres yok. Haliyle insanlar bu tuhaf isteklerini Yüksek Divan Kurulu gibi bir mecra aracılığıyla dile getirmek zorunda kalıyorlar.

İngiltere'deki alt lig kulüpleri bile bu konuda daha başarılı. Websitelerinde, formaya isim yazmakla görevli mağaza personellerinin bile ismi, mail adresi ve telefonu yazıyor. Kulüp bünyesinde çalışan herkese ulaşılabiliyor. Bizde bu şeffaflık yok. Haliyle iletişim de yok.

"bla bla hangi aklın ürünüydü?" gibi bir üslupla başkana soru sordu birisi şimdi. Kulüpte kim/ne ile ilgileniyor herkes bilmeli ve bu sorular başkana değil, bu konudaki görevli kişilere yöneltilmeli ve çözüme kavuşmalı. Yüksek Divan Kurulu'nda daha önemli işler konuşulmalı.