Halil Umut Meler: Maçtan sonra Emre Belözoğlu’nun elini, kollarını gördüm. O arada rakip teknik direktör İlhan Palut onu tuttu. Emre Belözoğlu provoke etti. Bana yumruk atan kişi benden ve ailemden özür dilemesine rağmen Emre Belözoğlu özür dilemedi.

Yukarıda okuduğunuz sözler, sözde hakem Halil Umut Meler'in Spor Arena'ya verdiği ropörtajdan.

Emre Belözoğlu cephesi bunu yalanladı ve maç sonunda, stadyum koridorlarında Emre Belözoğlu'nun Halil Umut Meler'e sarıldığı anlara dair güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Bu saatten sonra biz senin sözüne nasıl inanalım Halil Umut Meler?

HUM ropörtajında Emre'yi kindar olmakla suçluyor ama burada kindar olan Emre değil; bu çok açık. HUM adlı hakem eskisinin, Emre'nin sahada ya da saha kenarında olduğu hiçbir maçı art niyetsiz şekilde yönettiğine artık inanmıyorum ben. 

Emre'yi zerre kadar sevmem ama o anda Emre'nin provoke edici, yönlendirici bir hareketini görmek için ya kör olmak ya da art niyetli olmak gerekli. İlhan Palut ile maç sonu tokalaşmasını yaparlarken hakeme el kol yapmak ve küfretmek dışında bir şey yapmadı. Alenen yalan söylüyor.

El kol yapmak ve uzaktan küfretmek ne zaman provokatörlük oldu? Tüm tribünler bu şekilde maç izliyor. Bunları yapan her insan provokatör ilan edilecekse eğer işimiz var bizim. Bu psikolojiyle hakemlik yapmaman gerekiyor senin. Paşamız için maçları da seyircisiz oynatalım hatta?

Bu saatten sonra, böylesine sağlıksız bir psikolojiye sahip bu hakeme profesyonel seviyede maç yönettirilmemeli.