Kulübümüz, kadın basketbolunda kaybettiğimiz Euroleague finali sonrasında "iletişim faciası" denilecek türden, 2 sayfalık bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamadan, "Bakın bizim hiçbir suçumuz yok. Oyuncumuz yenilgiye kılıf bulmaya çalışıyor. Onlar zehirlendilerse bu bizim problemimiz değil." gibi bir anlam çıkıyor. Oyuncunuzu neden taraftarın önüne atıyorsunuz? 1 değil, 2 değil bu kaçıncı?

Bir futbolcusu için "ticari işleri bıraksın oyununa baksın." diyen bir başkanın yönettiği kulüpten anca böyle bir seviyesizlik beklenir. Olaylardan sıyrılmak ve sorumluluktan kurtulmak için sporcuları taraftarın ve basının önüne atmak iğrenç bir şey.

Açıklamanın 2. sayfasındaki ilk paragraf çok problemli. "Burada yüzlerce sporcu yemek yedi ama sadece siz hastalandınız. Acaba bizden gizli bir şeyler mi yediniz yoksa maç önecsi kendinize bakmıyor musunuz?" anlamı çok rahat çıkartılabilir. Sporcusuna laf sokan bir kulüp...

Bu eleştirileri taraftarlar yapabilir ama sizler kulübü yönetiyorsunuz. Sporcunuzu çağırır, gerekeni ona doğrudan söylersiniz. Bunu basını ve sosyal medyayı kullanarak yapamazsınız. Bahane uydurmakla suçladığınız bu sporcudan bir daha nasıl tam performans almayı bekliyorsunuz?