Jorge Jesus başarılı bir sezon geçirdi fakat ortada sorgulanması gereken bir soru var: başarı kıstasımız nedir? Yıllardır kupa kazanamamış bir takım için sezonu Türkiye kupasıyla tamamlamak başarı. Peki, Fenerbahçe gibi bir kulüp için sadece Türkiye Kupası kazanmak başarı mıdır?

Çok sayıda "-se , -sa" ekiyle biten cümleler kurduğumuz bir sezon oldu. Beşiktaş son maçını kazansa 3. olacaktık ya da Ads deplasmanında hakem düzgün yönetse şampiyon da olabilirdik vb. Değerlendirme yaparken varsayımları da baz alacak mıyız? Yoksa net sonuca mı bakacağız?

Ligde; DK arasından haftalar önce başlayan ama skora yansımayan kötü gidişat Giresun maçında skora da yansıyınca; o mağlubiyet "yol kazası" olarak nitelendirilmişti. JJ'ye ne olduysa o dönemde oldu. Ya motivasyonunu kaybetti, ya da burayı küçümsediğini kabullenemedi.

Derbi performansları zaten malum. Beşiktaş ve Galatasaray yarışa ortak oldu. Birisi bizi geçip şampiyon oldu; diğeri de son maçta Konyaspor'u yense bizi geçiyordu. Puan ortalaması konusu da kandırmaca. Sezon içerisinde hoca değiştiren Beşiktaş bizden 2 puan geride bitirdi ligi.

Hakemler, Fenerbahçe yönetiminin ilgilenmesi gereken bir konuydu; mücadelede yetersiz kaldılar. Rakipler devre arasında kadrosunu güçlendirirken, hem JJ hem de yönetim yanlış seçimler yaptılar. JJ'yi eğer başarısız addedeceksek, bu konuda asla yalnız olmadığını da bilmeliyiz.

JJ'yi biz taraftarın gözünde; buraya kafasını tam olarak vermediğini düşündürten ve "sezon sonu gelse de gitsem" hissini bize veren türden demeçleri; Arda'nın oynatılmaması; başarısız sonuçlar vermiş tercihlerinde ettiği ısrarlar ve taraftarlarla zıtlaşması bitirdi aslında.

Elit teknik direktörlerin maaşına yakın bir kazancı olan JJ bunları (hatta daha fazlasını) bize kazandırmalıydı. Evet, bunları yapmak 1 senede çok zor ama JJ önümüzdeki sezon kalsaydı da (bir üstteki twitimde saydığım sebepler yüzünden) sağlıklı bir birliktelik olmayacaktı bence.