TFF; Süper Kupa Finalinin 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanmasına karar verdi ve müsabakaya katılmayacak kulüpler için ağır cezaları içeren bir bildiri yayınladı.

👉 Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp,takip eden sezon Türkiye Kupası’na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda SüperKupa’da yer alamaz.

👉 Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa’nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF’nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezaişart, tazminat, vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa’nın ticari haklarından eldeedilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

Fenerbahçe bu maça Türkiye toprakları dışındaki bir stadyumda çıkmamalı. 101. yılda nerede oynatırlarsa oynatsınlar ama bu sene değil.

Fenerbahçe ve Galatasaray camiasının bu konuya sıcak bakmadıklarını bildikleri için, olası bir protesto ya da itirazın önüne geçmişler. Fenerbahçe ve Galatasaray eğer sanıldığı kadar büyük kulüplerse; bunu göze almalılar ve ortak bir kararla Süper Kupa maçına çıkmamalılar. Süper Kupa'yı Süper Kupa yapan şey, organizasyon değil; Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oradaki varlığı. TFF'nin bunu anlaması gerek.

Federasyon bu konuda diretmeye devam ederse eğer, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yerinde olsam; cezayı göze alarak maça çıkmazdım ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel kendi kupa organizasyonumu yapardım. Resmi değil ama sembolik bir maç ve kupa. İki kulübün de bunu yapacak gücü var.