Dead Man's Shoes (Ölü Adamın Ayakkabıları) : Ekim 2004'te Birleşik Krallık'ta vizyona girmiş; Shane Meadows'ın, filmde Richard rolünde gördüğümüz Paddy Considine ile beraber yazıp yönettikleri bir İngiliz filmi. Çekici bir atmosfere ve unutulmaz bir finale sahip...

Anthony, 7 kişilik bir uyuşturucu çetesi tarafından çeşitli işkenceler görmüş spastik bir gençtir. Uyuşturucuya alıştırılmış, üzerinde çeşitli işkenceler denenmiş... Çete üyelerinin canı ne zaman sıkılsa çareyi Anthony'e bulaşmakla bulmuşlar. İçlerinden bir tanesi bile "ne yapıyorsunuz?" dememiş.

Anthony'nin abisi Richard, askeri eğitimi bittikten sonra bu çeteden intikam almak için Derbyshire'daki Matlock kasabasına dönüyor ve terk edilmiş bir çiftlikte kamp kuruyor. Richard taktığı gaz maskesiyle grup üyelerini tehdit ediyor, evlerine girip mallarını çalıyor, çete üyelerinin yüzlerini boyuyor ve onlara meydan okuyor.

Çete üyeleri, Richard'ın "çiftliğe gelin hesaplaşalım" restini kendi aralarında tartışırlarken ilk kaybı veriyorlar. Richard'ın her an her yerde olabileceğini düşünen çete üyeleri, tehlikenin farkına vararak çiftliğe gitmeye karar veriyorlar. 


Çiftliğe gittiklerinde ise ikinci kayıplarını veriyorlar. Bu kişiyi Richard değil, çete üyelerinden birisi olan Sonny yanlışlıkla öldürüyor. Tüfekte merminin kalmadığını görünce paniğe kapılan üyeler kasabaya geri dönmek zorunda kalıyorlar.

Üçlüden önce eve varan Richard, filmin başında çaldığı malların karışımını içecekleri çayın içine atıyor. Üçlü bu çayı içtikten sonra uyuşturucu komasına giriyor. Bu durumu fırsat bilen Richard bu üçlüyü farklı şekillerde öldürüyor. Herbie'yi öldürdüğü sırada son çete üyesinin ev adresini öğrenen Richard, yola koyuluyor.

Filmin finalinde, Anthony'nin uzun zaman önce kendisini asarak öldürdüğünü ve abi Richard'ın ölü kardeşinin hayaliyle konuştuğunu görüyoruz.  

Çetenin son üyesi, evli ve iki çocuk babası Mark'ı bulan Richard, tutsağını da yanına alarak Anthony'nin hayatına son verdiği harabe kaleye gidiyor. Richard'a yapılan her şeyi, çetenin son üyesinden bizzat dinliyor.

Anthony'nin Mark'ı öldürmesini bekliyorken ters köşe oluyoruz. Olması gerekenin tam tersine; Anthony, Mark'tan kendisini öldürmesini istiyor. Kardeşini bırakıp orduya katıldığı için suçluluk duygusu hissediyor ve yaşadığı olaylardan kendisini de sorumlu tutuyor. Kardeşinin yanına gitme isteğini Mark'a söylüyor, Mark'a kendisini öldürtüyor.


- Filmin çekimleri 3 hafta sürmüş.

- Filmin kesin bir senaryosu yokmuş. Kaba taslak hazırlanan senaryonun üzerinden doğaçlama diyaloglarla çekilmiş.

- Taslak senaryoya göre, ölmesi gereken ilk grup üyesi Neil Bell tarafından canlandırılan Soz'muş. Neil Bell'in sette çok iyi çalışmasından dolayı, gece yarısında senaryo yeniden yazılmış .

- Richard'ın Sonny'i tehdit ettiği sahne, "Richard ve çetenin şiddetli bir çatışmaya girmesi" şeklinde planlanmış ama çekilmemiş.

- Çekimler Mayıs 2003'te Matlock, Derbyshire kasabasında ve çevresinde yapılmış. Richard ve Anthony'nin kaldığı çiftlik Bonsall'da. Anthony'nin intihar ettiği harabe kale de Riber Kalesi.

- Paddy Considine, 2005 Empire Awards'da "En İyi İngiliz Aktör" ödülünü bu filmdeki Richard rolüyle kazanmış.