Türkiye Ligi performansı, futbolcuların/takımların değerlendirilmesi için sağlıklı bir kriter değil çünkü ligimiz ve futbolumuz Avrupa ile aynı klasmanda değil; epey altında. Türk futbolseverlerin ve Türk basınının artık bunu kabul etmesi gerekiyor.

Bazı istisnalar haricinde bu ligin en en iyisi, Avrupa'da en fazla vasat olabilir. 2 kupalı şampiyonun UCL'de 0 çekti, milli takımın EURO'da 0 çekti; Uefa ülke sıralamasında ilk 15'te bile değilsin; Uluslar Ligi'nde Cebelitarık ile aynı gruptasın.

Türkiye Ligi'nin en iyi takımlarında, bu başarısızlıklarda pay sahibi olan futbolcular oynuyorken, bu ligdeki başarıları nasıl kıstas alabilirsin ve kendini Avrupalılar ile rekabet edecek seviyede görebilirsin? Gerçekçi olmak ve çok yüksekten uçmamak lazım artık.

Gördük dün akşam; Avrupa'nın en iyi 3 kalecisinden biri dediğiniz (ilk 100'de bile değil) ve 30 milyon € olduğunu iddia ettiğiniz kalecinizi. Cesur yürek dediğiniz stoperinizi. 40 milyon €'ya satarız dediğiniz kanat oyuncunuzu. Sadece dün değil, 8 ay önce de görmüştük.

"Ligin en tempolu-en iyi orta sahası, 20 milyon € yauu" denilen arkadaşın, Premier Lig'de küme düşmeme mücadelesi veren ve orta sahası eski Süper Lig yabancılarından kurulu takımda maça çıkamadan devre arasında postalanışını da gördük. "En iyi" sandıklarınız "iyi" bile değil.