Fenerbahçe; futbolcuların gelmek için can attığı, bize transferi gerçekleşmeyince kulübünde kadro dışı kalmayı göze alan futbolcuları gördüğümüz bir kulüpken, Anadolu takım futbolcularının beğenmediği, gelenlerin de binbir triple geldiği bir kulüp hâline geldi. Seviye diplerde.

Transferleri beceremiyor oluşlarına bir yandan seviniyorum çünkü yanlış tercihler yapıyorlar ve hatalarından ders almıyorlar. Bu yönetime çoktan el çektirilmeliydi. Kaldıkları her gün kulübün prestijine zarar veriyor. Diyeceksiniz ki "ulan ortada prestij mi kaldı?". Haklısınız.

"Siz bu takımın Uefa Avrupa Ligi'ni kazanacağını mı düşünüyordunuz?" gibi rezalet bir açıklama yapan teknik direktörü bu kulübe layık görenlerin Uefa Konferans Ligi'ni önemsediğini mi düşünüyorsunuz cidden? "Gelirimiz yok" diye ağlarlar sonra. Maçları kazansan olacak gelirin. Konferans Ligi bu sene ilk kez düzenlendiği için gelir bakımından Avrupa Ligi'ne çok yakın. Burada atlayacağın 2 tur sana hem prestij hem de maddi kazanç sağlayabilir.

Kadroda kabak gibi eksiklikler var ama yerlerine kimseyi transfer edemedin. En önemlisi, senin bir teknik direktörün bile yok ve oynanan oyuna bakılırsa futbol takımının ligi Avrupa potasında bitiremeyeceği ortada. Yaz ayında hangi hocayı, nasıl ikna edeceksin?

Kiminle, nerede oynarsak oynayalım Avrupa maçları kıymetlidir. Fenerbahçe'nin ismini duyurması ve Avrupa kupalarında rekabetçi olması önemlidir. Konferans Ligi'ni sallamayacak kadar yüksek itibara sahip değiliz Avrupa'da. Hem maddi hem de prestij açısından böyle bir lüksümüz yok.