Amerikalı ünlü kadın futbolcu Megan Rapinoe, "Futboldaki eşitsizlik sıkıcı duruma geldi. Kadın futbolu, erkek futboluyla aynı değerdedir. Kimse bizi küçümseyemez." açıklamasını yapmış.

Sevgili Megan; kadın futbolu erkek futboluyla aynı değerde değildir ve aynı değerde olması da yakın gelecekte mümkün değil. En basitinden, erkek Dünya Kupası finali milyarlarca insan tarafından izleniyor. Büyük turnuvaları milyonlarca insan takip ediyor. Kadın futbolu için bu geçerli mi?

Duyulan ilgiye bağlı olarak sponsorluklar, gelirler ve maaşlar artıyor. Haliyle, bir maçını milyonlarca insanın izlediği erkek futbolcular tabii ki sizden daha çok maaş alacaklar. Sizin de maçlarınızı milyonlarca insan izlesin ve siz de erkekler kadar kazanın. Çok basit.

2-3 tane ülkede full stadyumlarda maça çıkıyorsunuz diye Dünya genelinin böyle olduğunu ve kendinize haksızlık yapıldığını düşünüyorsunuz; erkeklerin sizi ezdiğini düşünüyorsunuz. bir Pringles ile merdiven altı üretimi cipsin fiyatı aynı olabilir mi? biraz akıl ve mantık.

Kimsenin de küçümsediği yok bu arada. Türkiye'de bile kadın futbol ligi kuruldu. FIFA oyunlarına yıllardır kadın futbol takımları ekleniyor. Turnuvalar canlı yayınlanıyor. Bu turnuvalara rağbet düşük fakat gelecekte neden olmasın? Almanız gereken çok uzun bir yol var.

Kendi değerinizi kendiniz belirlersiniz. Ortada bir ayrımcılık falan yok. Mağdur edebiyatını bırakıp kadın futbolunu global anlamda nasıl yayarız; bu konular üzerinde konuşmalısınız. Futbolunuza ilgi arttıkça marka değeriniz ve gelirleriniz de aynı oranda artacaktır zaten.