Mesut Özil konusu malumunuz. Mesut konusunda, gelecekte en ufak bir polemiğe izin verilmemesi adına taraftarın kafasında soru işareti bırakmayacak düzeyde bir açıklama yapılması gerekiyor bence. Gelişini takip eden binlerce taraftarın bunu bilmeye hakkı var ki işler kötü gittiğinde oklar yönetime dönmesin.

Mesut transferi açıklandığında, Londra Merkez'de Onur Erdem'in yaptığı bir Mesut yorumu vardı ve o dönem gereksiz bir linç yemişti. Söyledikleri kelimesi kelimesine gerçekleşti. Arsenal sürecinin aynısını bize yaşatıyor şu anda Mesut.

Mesut, Arsenal'deki son yıllarında "futbolu bırakmamış ama futbol onu bırakmış." kıvamındaydı. Büyük bir beklentim yoktu çünkü oynayan değil oynatan bir futbolcuydu, yani insanların kafasındaki Mesut ile gerçek Mesut çok farklıydı. Yine de burada toparlayacağını düşünüyordum.

Geçtiğimiz sezon, "futbol onu bırakmış" denilen bir futbolcuya kıyasla kötü bir performans göstermedi Mesut. Beklentinin altındaydı ama beklenti neydi? Real Madrid döneminden çalım, asist videolarını izleyip gaza geldi millet ve Mesut'un burada da böyle oynayacağını düşündüler.

Mesut da, saha dışı işleri futbolun önüne koymaya devam ederek "ben buradayım, ölmedim." deme fırsatını kaçırdı. Yarısında kadro dışı geçirdiği bu sezonda bile, kariyerinde bir transfer daha yapmaya yetecek düzeyde istatistiğe ulaşmıştı aslında. Bu saatten sonra kim, neden alsın? Başakşehir'e gider belki. Ya sonra?