Maç sonunda Fenerbahçe'nin sevincini abartılı bulan, "abi orada sevinirsen böyle yaparlar işte" diyen itlerin; bir kadın sokakta tacize uğradığında "o saatte orada ne işi vardı." diyen kansızlardan farkı yoktur. Fenerbahçeli, bu isimleri iyi not al. Bu isimlere prim verme.

Futbolcularımızın sahada yaptığı hareketler de hayatta kalma iç güdüsüyle yapılmış hareketler. Bıçakla, tokmakla, mızraktan hallice korner direğiyle saldırılıyor. Siz olsanız ne yapardınız?

Trabzonspor ligin ilk yarısındaki maçta sahanın ortasında sevindi, çünkü bizi yendiler ve sevinmek de hakları. Bizim tribünden en ufak bir hareket gördünüz mü? Her konuda mutlaka Fenerbahçe'yi suçlu çıkartacak bir şey aranıyor. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" derler ya, o hesap.

Bu zihniyet, sahaya atlayanlardan çok daha tehlikeli çünkü bunların laflarıyla cesaret buluyorlar. Siz bu barbarlara, yapacakları eylemler için makul sebepler sıralıyorsunuz. Tetikçilik bu.

Passolig'i olmadan stadyuma girişlere izin veren Trabzonspor kulübü, kasti güvenlik zaafiyeti yaratarak olaylara çanak tutan Trabzon emniyeti... Hepsinin en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. EURO 2032 bu barbarlar yüzünden elimizden alınırsa hiç şaşırmayacağım. Bence de bir futbol turnuvası düzenlemeyi hak etmiyoruz. O medeniyete erişebilmiş değiliz.