Kupanın son şampiyonu, hayal kırıklığı yaratacak bir performansla veda etti kupaya Ankara'da. Fenerbahçe taraftarları da hem takıma, hem de teknik ekibe tepkili. Tepkinin sebebi kupadan elenmek değil; Ankaragücü maçı da dahil takımın bize ligin ilk yarısında izlettiği oyundan haftalardır uzak oluşu.

Taraftarın tepkisini "kupadan elenmek" noktasına indirgeyenlere akıl, fikir diliyorum. "Kupadan elenmek" sadece bir sonuç. Taraftarlar elenmeye değil, elenmemizin sebeplerine tepki gösteriyorlar ve bu sebeplerin lig şampiyonluğunu da kaybetmemize yol açmasından korkuyorlar.

Geçtiğimiz yıl kazanılan Türkiye Kupası olmasa, müzeye giren son kupanın üstünden 10 yıl geçmiş olacaktı. Kupa ve turnuva seçme lüksüne sahip durumda değiliz. Bu ezik mentalite neyse ki 1900'lü yıllara sirayet etmemiş de, sıradan bir semt kulübü olmaktan kurtulmuşuz.

"2 kupayı getirin bize canımızı verelim size!" anlayışının yerine gelen "2 kupadan birisini almasanız da olur, zaten fikstür sıkışık :(" anlayışı, vasat günlerimizin temelidir. Fenerbahçe taraftarlarının bir kısmının, tuttuğu takımın büyüklüğünü idrak edemediğini düşünüyorum.